Jumaat, Jun 6

Hidup dengan PILIHAN..

Hidup ni penuh dengan pilihan.
Contoh nak solat dulu atau makan dulu?
Hidup aku pun begitu.
Pilihan lebih menyesakkan bilamana antara dua pilihan, dua2 tu pun baik.

Dari mula,
antara nak pegi Darul Quran atau tunggu JPA n UPU.
JPA xdpt, dpt USIM.
dah dapat USIM, kena buat pilihan lagi
antara nak stay course account atau tukar amik law.

now, antara nak pilih USIM atau JPA Canada.

hmm..masih istikharah. bak kata kakak2 kat usim ni, buatlah sampai hati berasa tetap n yakin dengan pilihan tu.

macam2 yg respon bila aku tanya pandangan n pendapat.


kak ummu,

tahniah. !bagus sgt2 course tu. nanti boleh bnyk menyumbang kpd islam.


kak atiqah niqab
salam. apa khabar kamu? Rindu kakak dengan kamu. Congratulations..mcm kakak ckp dulu, kamu suka x course tu? kamu jugak kena lihat cabang pekerjaan slps itu. kaji dulu kos yg kamu terima. kakak doakan y terbaik utk kamu. if kamu choose k kanada jaga iman kamu.


aku bls,
hmm..suka la jugak course tu. takpela kak sy istikharah dulu smp hati sy tetap.


dia bls,
tapi cara kamu ckp spt kamu yakin ke kanada. firasat akak. huhu..ingat sayang, apa pon ketentuanNya, terima dengan hati yang ikhlas. Kakak doakan yang terbaik.


Teacher KB,
Tahniah! Tice rasa u patut terima offer tu. peluang hanya sekali. this is the time u ikut si tenggang. knowledge n experience. THe road not taken?

5 ulasan:

hanif_m_noor berkata...

daripada apa yang saya baca dlm post sblum ni, saya rasa (kalau betullah apa yang awak tulis tu) awak prefer utk terima tawaran jpa tuh...

(pendapat saya) awak tak ada masalah untuk menerimanya kan?

Nur Ain berkata...

hmm..
betul kata awak tu. sy mmg xde masalah nak terima. no hal bagi saya nak accept n angkat kaki dari bumi USIM. sy pun masih terfikir2, apa sebenarnya yg menghalang saya lg?

bukanke dulu sy jugak yg berharap sangat dapat jpa. tp utk kali ke-2 ni, sy mmg tak berharap sgt. n xsangka bleh dpt. masih dlm proses nak terima. antara percaya atau x..@_@

ntahla.sy teringin jugak nak ke luar negara, nak belajar berdikari, pengalaman baru, berjalan ke bumi Allah. tapi bila terfikir akan meninggalkan bumi USIM yg suasana mmg menyejukkan mata, ditambah lagi program pengisian rohani yang pelbagai, sy terasa mcm syg n rugi. rugi kalau xdpt ikut serta.

tp , bila ditanya pada hati,
hmm..ntahlah. tak tau nak bagi kata putus. ramai yg tanye, jd ke canada? jwpn standard sy, " masih istikharah"

hmm...sy masih beristikharah lg..

scr fizikal, mmg xde masalah sy nk terima tawaran tu.

mr q berkata...

org lain susah2 nak rebut peluang jpa ke luar negara..i guess amik jerla..bukan senang nak dapat..rela ke ur seat non muslim amik???...

Nur Ain berkata...

to mr q..

hmm...btol jugek....=O

Tanpa Nama berkata...

haha!
yeah jpa!
go2 qotul!
berkhimat tok neg afta xdpt g plkn!
hahaha ;p