Sabtu, Julai 26

Pakaian..oh ..

Petang tadi aku ada group discussion. Satu kumpulan, campuq ngan lelaki. hmm, kat sini mcm agak mustahil r lak, kalau tak campur. Tapi so far, perbincangan pasal benda berkaitan ar. Takde meleret. n aku rasa plain jek. takde plak, membabitkan hati ke ape..so, bila berhubung aku bleh buat mcm biasa..sempoii..tapi still berpada2 r. bahasa mcm biasa r..kasaq. tapi aku rasa xde r kasaq mana..lelaki dier pun mmg bahasa kasaq. bg msg kat aku, bhs kasar sket r. ak nk je ckp " woi xde bahasa ke.." haha..tapi takde r ckp camtu..wat biasa jek..
hmm, aku nk sentuh psal pakaian sebenarnya nih. merepek lak..tu r nk ckp, tadi masa mundar-mandir tunggu member aku laili gi naik atas jap, and aku tinggal r ngan budak laki 2 orang nih..sorang dak asis.sorang dak smap labu. mmg bagus. pastu, ak terasa n terperasan r something...

ak terasa, pakaian aku mcm xde beza je ngan dorang...apa yg membezakan aku ngan dorang?menyelinap satu perasaan..which is malu!!huhu..sbnrnya, dari kat rumah lagi aku dah terfikir nak pakai baju apa..ingat nak pakai kain skirt pnjg dgn t-shirt. tapi ntah nape tak menjadi lak.. mungkin pakai seluar lagi senang kot..
n then, bila dah dok ngan dorang, baru aku perasan benda ni..mmg la Islam tak larang pun perempuan pakai suar..tapi bila difikirkan balik, bukan ke ada dalam etika pemakaian , perempuan xbleh pakai apa yang menyerupai lelaki. pastu, aku tengok, hmm..aku ngan dorang..mcm xde beza jek..pakai lebey kurg serupa. aku pakai suar ngan t-shirt. dorang pun same gak. cuma beza dier tudung. dorang pakai seluar, aku pun pakai seluar. t-shirt lak tadi, aku pakai jenis yang standard bukan yg jenis labuh paras lutut.
so itulah apa yang aku rasa..terasa kena ubah pemakaian. tak mo same mcm lelaki. ntah r .terasa malu r..aku kan pempuan..pakai r mcm pempuan..pempuan je yg bleh pakai mcm pempuan kan..lelaki xbleh..walaupun pempuan bleh jek nak pakai mcm lelaki..tapi terasa mcm xkena r plak...

sbb tu aku lagi suka pakai kain..berbanding seluar..sebab bila pakai seluar, terasa mcm tak selesa r plak..mcm ada yang membelah..n terus nampak bentuk kaki. hmm..malu2...

4 ulasan:

Adawiyah Juzailah berkata...

Saya bangga dgn awak sbb awak memperjuangkan syariat Islam. =)

Tanpa Nama berkata...

bdk asis..?
sape..?
nk tau leh x..?

inn_marshall berkata...

salam... bagus la kalau e2 niat sebenar nya.... suka... n_n

tahniah kerana bejaya mengatasi n mampu berfikir... insya Allah berkekalan k...

inn_marshall berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.