Ahad, April 4

selamat beradu puteriku

puisi on the spot yang dibuat di malam hari kepada makhluk yang bernama Natasya Azwin



beradulah wahai puteri serikandi islam
moga imanmu tetap utuh saban waktu
jangan biar serigala menoda

andai saja lemah membaham mu
dakaplah aku seeratnya
moga ada roh iman yang terselit di dadaku
punya tempias pada jiwamu yang lara
dakaplah akhowatmu semahunya
moga tempias roh iman yang ada
bersama menemanimu tika kau alpa

Tuhan pasti mahu melihat
apakah kamu bisa jauh dari-Nya
apakah kamu masih merasa hamba
apakah kamu mahu berpaling lagi dari-Nya

kembalilah pada Dia
dalam sujudmu
dengan sepenuh jiwa

sujudkan jiwamu
hanya pada Dia..

selamat tidur sayang.

Moga Allah membangunkan dirimu esok hari dengan iman yang sejati memenuhi hati

2.22am


p.s : pesan aku kat farah,
'kejutkan aku tau. pukul 5! kalau aku tak bangun, ko smack down je.'
'oh. ok!'

*baik kena smack down skrg, dr kena smack down by malaikat dalam lubang kubur nanti
nauzubillahi
-_-

7 ulasan:

Azwan berkata...

uhuk!!!... ganas ain... xtakut dismackdown oleh farah [aku x kenal... tp ape ku peduli]...

Zayana Yusof berkata...

'kau smack down je.' hahahah orait ar awin :D

atiqahmohammadkhuzaini berkata...

sukeeeeee.
:)
bdak kecik tuh dah baca lom?

comel berkata...

ameen!
=)
ps:ak dah jarang bukak blog2..huhu..ni pun sebab akak comot tu yg gtaw..hehe

nway
jzkk
=)

everjihad berkata...

@azwan :

ko tak kenal. tipoo ar tak kenal..
dia kenal je ko.

@zayana:

huhu. pagi td tak kena smack down pun. ;T

@askar + xsure comel

budak kecik tu patut da bc. actually, spontanly reply dia kat fb. thinking to 'save' it. so, alang2 post je la kat blog. moga ada manfaat..=)

i1 berkata...

huh?

farah mane plak?

everjihad berkata...

ko agak2 farah mane yg dtg UofT?

hint: hsemate awin